Dinkić: Bilo pritisaka na Komisiju

Mlađan Dinkić kaže da su “FPP Balkan limitid” i Milan Beko vršili pritiske na Komisiju za hartije od vrednosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.11.2004.

14:03

Default images

Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je da tužilaštvo ne može da poništi odluku Komisije za hartije od vrednosti o diskvalifikaciji Apurne iz kupovine akcija Knjaza Miloša, već od profesionalnih i moralnih stavova članova Komisije zavisi šta će na kraju odlučiti.

Vlada jedino ne može tolerisati da bilo ko vrši pritiske na Komisiju i mora da ispita da li je neko radio nezakonito, činio krivična dela i da li je bilo korupcije. Ako se pokaže da jeste, onaj ko je korumpiran mora krivično da odgovara.

Na pitanje da li je i sama vlada vršila pritisak na Komisiju, za čiju se nezavisnost zalaže, Dinkić je rekao: "Vi govorite o jednoj strani, posledicama, a niko ne govori o pritiscima Milana Beka koji stoji iza FPP-a na članove Komisije. Mislim da je došlo vreme da se govori o Milanu Beku i o njegovim pritiscima na članove Komisije, i da zapitate zašto je g. Bajec najpre insistirao da se poništi učešće Danona, da bi dva sata nakon toga dao ostavku. Mislim da su to pitanja za članove Komisije. Da sam ja član Komisije, iza svoje odluke bih stao i nema sile koje bi me naterala da ga nemam."

Milan Beko ne želi da komentariše optužbe ministra finansija. Takođe i Dušan Bajec, koji je sinoć podneo ostavku na mesto člana Komisije, za sada odbija da komentariše Dinkićeve navode, ali najavljuje da će se obratiti javnosti. Predsednik Srbije Boris Tadić je potvrdio da je Dušan Bajec, uz konsultacije sa njim, sinoć podneo neopozivu ostavku. Tadić je od republičke vlade zatražio punu istinu o privatizaciji fabrike "Knjaz Miloš". "Ukoliko je istina da je Vlada Srbije vršila pritisak na članove Komisije u slučaju privatizacije 'Knjaza Miloša' onda takva vlada više nema legitimitet i mora da snosi posledice loše politike koju vodi", naveo je Tadić u saopštenju za javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: