Preispitati odluku o diskvalifikaciji

Beograd -- Vlada Srbije traži od UBPOK-a da ispita postoje li elementi krivične odgovornosti u procesu privatizacije "Knjaza Miloša".

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Ovo je u sredu kasno uveče, nakon hitno sazvane sednice Vlade, novinarima saopštio njen potpredsednik Miroljub Labus. Labus je kazao da se mora preispitati uloga svih učesnika privatizacije i da to znači bukvalno svih: ministara, akcionara i ostalih koji su učestvovali u privatizaciji. Labus je kao čistu glupost okarakterisao tvrdnje da on ima ikakve interese u privatizaciji "Knjaza".

Prema oceni Vlade, do poslednje odluke Komisije za hartije o vrednosti o diskvalifikaciji ponude firme "Apurna", sve je bilo u skladu sa načelima za koja se vlada zalaže - odgovornost i zakonitost, rekao je predsednik Vlade, Vojislav Koštunica.

Ministar finansija Mlađan Dinkić je kazao da je ostavku člana Komisije za hartije od vrednosti, Dušana Bajeca, tražio predsednik Srbije, Boris Tadić. Dinkić je dodao da je neophodno preispitati odluku o diskvalifikaciji "Apurne" i dodao da iza firme "FKK Balkan Limitid" stoji Milan Beko, jedan od Miloševićevih tajkuna i da Vlada Srbije neće dozvoliti Miloševićevim ljudima da ponovo zadobiju moć.

Ministar pravde, Zoran Stojković, pokazao je rešenje Komisije za hartije od vrednosti, sa današnjim datumom,  a ne od ponedeljka, kada je, doneto rešenje o diskvalifikaciji "Apurne". Po njegovim rečima, na tom dokumentu stoji potpis Slavka Štimca, predsednika Komisije, iako on to, po Stojkovićevim rečima, nije mogao da potpiše, jer je nije bio na prisutan.

Razlog za diskvalifikaciju ponude "Apurne", Stojković je ocenio kao fingiran.

Info

strana 1 od 594 idi na stranu