SRS: Prodajom "Knjaza" oštećena država

Aleksandar Vučić je izjavio da SRS ima dokaze da je država prilikom prodaje "Knjaza Miloša" oštećena za 10 miliona evra.

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2004.

16:04

Default images

Vučić je rekao da radikali poseduju informaciju da je direktor kompanije "Danon" 7. oktobra posetio potpredsednika Vlade Miroljuba Labusa u njegovoj kući i da su tada njih dvojica dogovorili cenu akcija. Vučić je na sednici skupštinskog Odbora za privatizaciju rekao da će SRS tražiti formiranje specijalne komisije koja bi trebalo da ispita privatizaciju "Knjaza Miloša".

Vučić tvrdi da za to ima dokaze, ali nije hteo da kaže odakle ih je dobio: "U stanu potpredsednika Vlade Srbije, Miroljuba Labusa, 7. oktobra u gostima je bio Žak Vinsent, potpredsednik firme 'Danon' i dogovoreno je da oni dobiju ovaj posao. Traženo je još nešto, traženo je da se ide do 15.000 dinara vrednosti po akciji, a ostalo da se plaća u hartijama od vrednosti, a ne u kešu, ali to nije moglo zakonski da se izgura."

Ministar za privredu u Vladi Srbije Predrag Bubalo rekao je da je kod kompanije "Danon" sve bilo čisto, a da je Komisija za hartije od vrednosti trebalo da isključi ponudu "FPP Balkan Limitida". "Izvršen je prekršaj u članu 74. Zakona o hartijama od vrednosti, gde kaže – ponudilac je dužan da pod istim uslovima ponudi preuzimanje akcija svim akcionarima na koje se ponuda odnosi. U ovom slučaju, ponudilac nije ponudio iste uslove. Malim akcionarima je ponudio da otkupi po 23.000 i da plati u roku od tri dana, ono što je zakonska obaveza, a državi je ponudio da plati u roku od dve godine. Joj, razlike! O čemu pričamo? To je već dovoljan osnov za ozbiljno zapitivanje šta je sa tom ponudom", rekao je Bubalo.

Jedina zamerka koja se može izneti na račun "Danona", kako kaže ministar Bubalo, jeste prekršaj u aktivnostima jednog čoveka, (košarkaša Predraga Danilovića) koji je reako da će svim malim akcionarima koji svoje akcije prodaju zajedničkoj kompaniji "Danona" i Vlada Divca, pokloniti 3.500 dinara po akciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: