KAZNJENICI U ZABELI SAOPSTILI DA JE U ZATVORU MIRNO

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2000.

20:09

Default images
Pobunjeni osudjenici u zatvoru u Zabeli kraj Pozarevca obavestili su Ministarstvo pravde da u zatvoru nema rusenja i da su objekti pod zastitom posebno formiranih odreda zatvorenika, javlja Beta. U pismu Ministarstvu, koje je potpisano sa "Koordinatori protesta osudjenika" navodi se da je u toku normalizacija snabdevanja osudjenika lekovima i stampom. "Za sada se straza drzi obaveze iz sinocnjeg razgovora i ne pokusava da udje u zatvoreni deo zatvora", navodi se u obavestenju osudjenika Ministarstvu pravde. Jedan od trojice republickih koministara pravde Sead Spahovic objasnio je da je pismo rezultat pregovora sa koministrima pravde, u kojima su osudjenici preuzeli obavezu da prekinu nerede. Kako je ranije popodne javio dopisnik ANEM-a, zatvorenici u Zabeli kraj Pozarevca razgovorali su popodne sa saveznim ministrom za nacionalne manjine Rasimom Ljajicem, javlja ANEM-ov dopisnik Uros Urosevic. Osudjenici zatvora su i dalje u protestu, ali za razliku od prethodnog dana situacija je pod kontrolom, i nema incidenata. U prepodnevnim casovima delegaciji zatvorenika je dozvoljeno da se preko telefona cuju sa osudjenicima iz Sremske Mitrovice i Nisa. U pozarima koji su se desili od pocetka pobune izgoreo je peti paviljon dok je u sedmom paviljonu popodne u sredu jos bio primetan dim, koji se izvija iz zgrade. Problem sa gasenjem vatre je u tome sto je okruzen zidinama, a u njemu se nalaze osudjenici sa najtezim kaznama. Grupa od 30 albanskih zatvorenika, koja je bila izolovana, u toku dana je prebacena u smederevski zatvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: