"Niko nema koristi od neistina"

Božo Prelević zamolio je Vuka Draškovića da ne iznosi "neistine o komisiji" koja istražuje pogibiju gardista.

Izvor: B92

Subota, 13.11.2004.

21:46

Default images

Od takvih poteza, kaže Predsednik nezavisne komisije koja vodi istragu o pogibiji dvojice gardista u kasarni na Topčideru "nema koristi ni SCG čiji je on ministar, ni Vrhovni savet odbrane". "Zamolio bih ministra inostranih poslova SCG Vuka Draškovića da ne omalovažava komisiju i ne iznosi neistine o tome da su njeni članovi članovi bilo koje Miloševićeve policije.

Tu je direktor Bezbednosno-informativne agencije, tu je načelnik Generalštaba i dva bivša policajca koji su balističari i oni predstavljaju ubedljivu manjinu u toj komisiji", kazao je Prelević gostujući na RTS-u u subotu uveče.

Prelević je još kazao da je "bilo značajnih razlika" u izveštajima nezavisne i vojne komisije o pogibiji vojnika na Topčideru, kao i da su predstavnici obe komisije na sastanku u petak "pokušali da prezentiraju utemeljenje u tim razlikama".

Na pitanje da li je nezavisna komisija imala pristup tunelu koji se, prema pisanju pojedinih medija, nalazi ispod kasarne na Topčideru, Prelević je rekao da se "priprema jedna takva odluka kojom bi se nezavisnoj komisiji obezbedio pristup i eventualno podzemnim objektima ili tunelu koji tu postoji".

"Ja, pravo da vam kažem, ne znam šta tamo tačno postoji, ali očekujem i da se vojna lica oslobode obaveze čuvanja državne tajne da bi o tome mogli da svedoče", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: