Buš i Bler o miru na Bliskom istoku

Američki predsednik Džordž Buš rekao je da je "mogućno" postojanje palestinske države do 2009.

Izvor: B92

Petak, 12.11.2004.

19:30

Default images

Britanski premijer Toni Bler je ocenio da će do palestinsko-izraelskog mira doći samo uz postojanje "dve demokratske države". Na zajedničkoj konferenciji za novinare, Buš je izjavio da je stvaranje palestinske nezavisne države "mogućno" do kraja njegovog drugog mandata 2009.

"Predstojeći meseci nam pružaju nove šanse da učinimo napredak ka jednom trajnom miru. Uskoro će Palestinci birati novog predsednika. To je prvi korak ka stvaranju trajnih demokratskih političkih institucija", rekao je Buš. "Šanse za mir na Bliskom istoku zavise i od Palestinaca i od Izraelaca... od volje Palestinaca da izgrade demokratske institucije i volje Izraelaca da im u tome pomognu", istakao je Buš.

"Ako želimo stvaranje jedne palestinske države koja će opstati, moramo se uveriti da je osigurana politička, ekonomska i bezbednosna struktura", rekao je britanski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: