Na pomolu nova koalicija?

Boris Tadić i Vuk Drašković počeli su pregovore o koaliciji, piše "Blic".

Izvor: B92, "Blic"

Četvrtak, 11.11.2004.

21:10

Default images

Kako za list “Blic” navodi izvor blizak vrhu Srpskog pokreta obnove, Demokratska stranka i SPO pregovaraju o koaliciji na narednim parlamentarnim izborima.

Osnovni uslov koji Vuk Drašković ističe u pregovorima sa DS je da SPO dobije 15 mesta u budućem sazivu Skupštine Srbije, tvrdi sagovornik “Blica”.

Kako saznaje list, verovatno se na izbore neće čekati dugo, jer će SPO oboriti sadašnju Vladu Srbije, ukoliko Danica Drašković ne bude postavljena na mesto direktora Instituta za bezbednost. Većina poslanika SPO u Parlamentu, međutim, dodaje sagovornik lista, smatra da rušenje Vlade Srbije nije trenutni interes ove stranke, kao ni pregovaranje sa demokratama.

Visoki funkcioner DS-a Dragan Šutanovac demantuje za B92 da se vode bilo kakvi pregovori. “Nije tačna vest da je DS otpočeo pregovore sa SPO oko koalicije, vezane za naredne parlamentarne izbore, iz više razloga. Jednostavno, DS će na sledećim izborima, kako stvari stoje, izaći samostalno pod nazivom Demokratska stranka- Boris Tadić. Ono što jeste činjenica je da su DS i SPO imali jedinstvene stavove oko važnih državnih pitanja, pre svega Kosova i Metohije, a zatim i saradnje sa Hagom. Međutim, to nisu tačke koje zbližavaju naše stranke toliko da bi išli u koalicione sporazume za izbore”, rekao je Šutanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: