Saučešća svetskih lidera

Izraze saučešća porodici, rukovodstvu i palestinskom narodu povodom smrti Jasera Arafata uputili su mnogi zvaničnici.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.11.2004.

11:16

Default images

Predsednik SAD Džordž Buš uputio je izraze saučešća palestinskom narodu uz nadu da će biti ostvarena Arafatova želja za nezavisnom i demokratskom Palestinom koja će u miru živeti sa susedima.

Izražavajući saučešće porodici i palestinskom narodu, premijer Velike Britanije Toni Bler ocenjuje da će mir na Bliskom istoku ostati prioritet međunarodne zajednice.

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je izraze saučešća palestinskoj direkciji i naveo da je Arafatova smrt veliki gubitak za palestinski narod.

Predsednik Francuske Žak Širak izrazio je duboko žaljenje i saosećanje s palestinskim narodom i poručio da će Francuska nastaviti da ulaže napore kako bi bio ostvaren međunarodni plan o postojanju dve države koje će živeti u miru i bezbednosti.

Izraze saučešća uputio je i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan, koji je izjavio da je duboko ožalošćen vešću o Arafatovoj smrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: