Buš i Šaron: Šansa za mir

Predsednik SAD Džordž Buš kaže da vidi otvaranje prostora za mirovne pregovore s novim palestinskim rukovodstvom.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.11.2004.

09:29

Default images

"Mislim da imamo šansu", ocenio je Buš posle saznanja o smrti palestinskog predsednika Jasera Arafata. Buš je Arafata smatrao preprekom za postizanje mira na Bliskom istoku. Administracija SAD mogla bi da ponudi pomoć u zaokruživanju palestinskih institucija, izjavio je Buš posle sastanka s generalnim sekretarom NATO Japom de Hop Sheferom.

"Biće otvaranja prostora za mir kada rukovodstvo palestinskog naroda istupi i kaže 'pomozite nam da izgradimo demokratsko i slobodno društvo'. A kada se to dogodi, a ja verujem da hoće jer verujem da svi narodi žele da žive u slobodim SAD će biti više nego voljne da pomognu u izgradnji institucija koje su neophodne za slobodno društvo, kako bi Palestinci imali svoju državu", rekao je Buš.

I premijer Izraela Arijel Šaron je, ne pominjuci Arafatovo ime, izjavio da skorašnji događaji mogu da dovedu do konačnog rešenja na Bliskom istoku. On je tražio i da novo palestinsko rukovodstvo suzbije terorizam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: