Vojni sud neće saopštiti rezultate

Vojni sud u Beogradu sutra neće saopštiti rezultate istrage vojnih organa o pogibiji dvojice gardista Vojske SCG.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.11.2004.

08:40

Default images

Konferencija za novinare Vojnog suda, na kojoj je trebalo da budu saopšteni rezultati, bila je zakazana za petak u 12 sati. U današnjem saopštenju Vojnog suda navodi se da je konferencija za novinare otkazana zbog ocene da bi mogla da utiče na završetak istrage Nezavisne komisije koju je formirao Vrhovni savet odbrane.

Takođe se navodi da sutrašnjoj konferenciji ne bi mogli da prisustvuju i svi sudski veštaci. Dodaje se da će javnost biti obaveštena o novom terminu konferencije za novinare Vojnog suda.

Istragu je, pored vojne istražne komisije, vodila i nezavisna komisija na čijem je čelu Božo Prelević. Prelević je najavio da će izveštaj te komisije biti predstavljen javnosti pošto budu saopšteni zvanični rezultati i pošto izveštaj bude predstavljen Vrhovnom savetu odbrane.

Prema ranijim izjavama vojnih istražnih organa, pretpostavljalo se da se rezultati ponovne istrage vojnih organa neće razlikovati od prvog izveštaja, prema kojem je vojnik Dražen Milovanović svojom puškom prvo ubio Dragana Jakovljevića, a potom sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: