Arafat ponovo u komi

Zdravstveno stanje palestinskog predsednika Jasera Arafata se opet pogoršalo.

Izvor: B92

Utorak, 09.11.2004.

13:38

Default images

Prema rečima njegovih lekara, Arafat je pao u dublju komu prethodne noći. Neimenovani palestinski političar izjavio je za Rojters da organi predsednika Arafata danima funkcionišu po sistemu kreni-stani: "On se nije probudio iz kome od srede. Njegovo stanje se svakodnevno pogoršava."

Palestinska delegacija koju sačinjavaju generalni sekretar PLO-a i vršilac dužnosti predsednika Palestine Mahmud Abas, palestinski premijer Ahmed Kurija i ministar spoljnih poslova Nabil Šat doputovala je u ponedeljak uveče u Pariz. Oni su dobili dozvolu francuskih zvaničnika da posete bolesnog predsednika i saznaju istinu o njegovom zdravstvenom stanju. Do ove posete doći će uprkos protivljenju Arafatove  žene Suhe, koja po francuskim zakonima ima pravo da kontroliše ko obilazi pacijenta, kao i da zatraži da njenog supruga skinu sa aparata.

Suha Arafat je pre dva dana u histeričnoj izjavi za Al Džaziru optužila palestinske političare da hoće "da njenog muža živog sahrane." Prema pisanju izraelske štampe, uzrok sukoba između Suhe Arafat i palestinskih političara su novac i politička moć. Suha Arafat, koja je od svog supruga mlađa 34 godine, oduvek je želela da ima politički uticaj, dok su se vodeći palestinski političari uvek tome protivili. Mahmud Abas je, na primer, svojevremeno odbio da ode u Vašington u sklopu palestinske delegacije povodom potpisivanja sporazuma iz Osla, ukoliko Suha bude u delegaciji. Suha Arafat je tada, kao i u svim sličnim prilikama, sklonjena u stranu, prenosi dopisnik B92, Saša Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: