DSS: Kritike neće ugroziti Vladu

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović odbacuje optužbe lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2004.

14:54

Default images

Uprkos oštrim kritikama koje je na račun Vlade Srbije izneo lider SPO-a Vuk Drašković, stranke vladajuće koalicije Demokratska stranka Srbije, G 17 plus i Nova Srbija misle da to neće uzdrmati kabinet premijera Koštunice.

Glavni odbor Srpskog pokreta obnove saglasio se u nedelju sa kritikama svoga lidera, Vuka Draškovića, zbog nesaradnje Vlade Srbije sa Haškim tribunalom, nepoštovanja dogovora prema kome SPO treba da dobije mesto u Institutu za bezbednost, i slučajem pogibije dvojice vojnika u Topčideru.

Portparol DSS-a Andreja Mladenović odbacio je optužbe lidera SPO-a Vuka Draškovića. On kaže da su  ispoštovani svi dogovori unutar vladajuće koalicije i poziva SPO da javno saopšti šta je to što nije ispoštovano. Prema rečima Mladenovića, ako problemi postoje treba ih rešavati unutar koalicije: „Neki koalicioni partneri više vole da prvo nešto spolja urade, da saopšte javnosti, pa da onda to rešavamo unutar koalicije. Normalno je da javnost zna da DSS jeste vodeća u vladi, ali da i za DSS postoji prag trpljenja i da mi sigurno nećemo prihvatati ucene, ako ih bude bilo na taj način“.

Socijalisti i dalje podržavaju kabinet premijera Koštunice. Funkcioner SPS-a Zoran Anđelković kaže da će tako i ostati sve dok podela resora, kao što je napad SPO na funkcije u Bezbednosno-informativnoj agenciji, ne ugrozi njen rad. U G17 plus smatraju da kritike SPO-a neće imati većeg uticaja. Vlada ima dovoljnu podršku u parlamentu, kaže šef poslaničke grupe te stranke Miloljuba Albijanića: “Što se tiče stabilnosti i funkcionisanja same vlade, smatram da postoji politička stabilnost, postoji i finansijska stabilnost. Čeka nas budžet u Skupštini Srbije za 2005. godinu i tu će Vlada biti na ispitu i položiti”.

Koalicioni partner SPO-a u skupštini, Nova Srbija smatra da nema nikakvih problema. Ipak prema rečima poslanika te stranke Vladana Vučićevića, visoki državni funkcioneri treba da vode računa o izjavama koje daju, a ako minisatr spoljnih poslova Vuk Drašković ima neke dokaze, treba da ih prezentuje javnosti: “Što se tiče koalicionog sporazuma, koji je potpisan na startu, ozbiljni ljudi treba da poštuju sporazum koji naprave”.

Poslanici Skupštine Srbije su, inače, u ponedeljak, nastavili raspravu o predlozima zakona o sanitarnom nadzoru i zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: