Opet međusobne optužbe

Posle relativnog zatišja u odnosima koalicionih partnera u vlasti u Srbiji, opet su krenule međusobne optužbe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2004.

08:26

Default images

Glavni odbor Srpskog pokreta obnove saglasio se sa ocenom svog lidera Vuka Draškovića, koji je kritikovao politiku Vlade Srbije prema Haškom tribunalu i izjavio da se skriva istina o pogibiji dva vojnika Vojske SCG u Topčideru.

"Zaštita četiri Miloševićeva najodanija komandanta, optužena za ratne zločine, trenutno je iznad sudbine naroda i države. Stav Vlade Srbije je da će poštovati zakon i međunarodne optužnice samo ako te optužnice budu poštovali i optuženi. Naše vojnike ubijaju pred tajnim ulazima, a onda objavljuju da su ti mladi gardisti pucali jedan na drugog. Zločin kriju lažima i novim zločinom. Skoro svakodnevno, rafali i smrt su po trotoarima, na ulicama, svuda, kao da Milošević nije ni otišao", rekao je Drašković.

S druge strane, šef Poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije u Skupštini Srbije Miloš Aligrudić je, gostujući u "Vestima" B92, rekao da su optužbe Draškovića normalna stvar koja pokazuje prilike u kojima se živi. "Mislim da to neće izazvati veće probleme. Videćemo kako će se Poslanička grupa DSS u Skupštini ponašati, ali mislim da tu neće biti nekih naročitih problema i mislim da to što je postavljeno kao zahtev SPO može biti predmet razgovora, ali i ne mora. Videćemo šta znači ta odluka SPO", kaže Aligrudić.

Na tvrdnje predsednika SPO da se skriva istina o pogibiji dva vojnika, Aligrudić je rekao da je to pitanje koje Drašković, pre svega, mora da uputi svom kolegi, ministru odbrane, koji sedi s njim u Savetu ministara SCG. "Na kraju krajeva, on mora preko tog svog kolege da se raspita o detaljima vezanim za taj događaj. U svakom slučaju, Skupština Srbije, ili indirektno Vlada Srbije, u tom slučaju zaista nemaju nikakve ingerencije", rekao je on.

GO SPO je od članova Vlade i narodnih poslanika iz redova te stranke zatražio da se odlučno bore za program SPO i dosledno poštovanje svih koalicionih sporazuma. Odbor od članova Vlade i poslanika traži i da se energično suprotstave osporavanju kadrovskih rešenja SPO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: