MANJA GRUPA ZATVORENIKA U PROTESTU U SREMSKOJ MITROVICI

Izvor: B92

Utorak, 07.11.2000.

19:34

Default images
U Kazneno-popravnom zavodu Sremska Mitrovica i dalje traje pobuna kaznjenika, javlja izvestac Radija B92. Na krovovima zgrade Zavoda i dalje se nalazi nekoliko stotina osudjenika, primetan je jedan reflektor, popaljeno je nekoliko vatri, i sa razglasa koji je deo zatvorskog inventara cuje se narodna muzika. Iz kruga zatvora kulja veliki dim, sto je posledica pozara koji je u ponedeljak izbio u jednoj od zgrada. Nezvanicno se saznaje da zatvorenici dobijaju suvu hranu. U KP zavod u medjuvremenu je stigao pun autobus posebnih jedinica policije.

Nesto posle ponoci priveden je u stanicu policije doskorasnji upravnik KP zavoda Sremska Mitrovica, Trivun Ivkovic, saznaje nezvanicno izvestac Radija B92. Koministar pravde Dragan Subasic je Trivuna Ivkovica i njegove pojedine saradnike proglasio odgovornim za tezak zivot osudjenika kao i za nepostovanja zakona o izvrsenju krivicnih sankcija i to u duzem vremenskom periodu. U Kuci Trivuna Ivkovica u utorak pre podne je bila finansijska policija i popisala njegovu imovinu. Nije poznato da li je eventualno hapsenje Trivuna Ivkovica povezano sa jednim od 29 zahteva koji su zatvorenici postavili koministrima pravde. Ivkovic je bio upravnik zatvora poslednjih pet godina, a smenjen je nakon dogadjaja od 5. oktobra ove godine.

"Na krovu zatvora gde se nalaze zatvorenici, vide se parole: "Ubise nas", "Vojo spasioce", "Ovo je logor" "Postujemo kolege Albance", "Amnestija - 40 posto". Koministri pravde u Vladi Srbije Dragan Subasic, Sead Spahovic i Zoran Nikolic, u ponedeljak oko 22 h napustili su KP zavod Sremska Mitrovica, a kako se nezvanicno saznaje ponovo su dosli popodne u utorak.

Radikalna grupa pobunjenih zatvorenika u sremsko-mitrovackom zatvoru saopstila je da ostaje u protestu do ispunjenja zahteva. Preostale pobunjenike i dalje predvodi kaznjenik Zoran Marjanovic osudjen na 11 godina kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: