POBUNA U NISU - POGINUO KAZNJENIK

Izvor: B92

Utorak, 07.11.2000.

18:06

Default images
Pobuna zatvorenika u Niskom zatvoru traje od ponedeljka, javlja dopisnik ANEM-a Dragan Stojanovic. U protestu se nalazi vise stotina zatvorenika, procenjuje se da ih je izmedju 800 i 900, dok je 300 zatvorenika, uglavnom Albanaca, izolovano u posebnom objektu do kojeg ostali nisu mogli da dopru. Prema informaciji koju smo dobili od radnika KP doma koji je zeleo da ostane anoniman, osudjenici su tokom popodneva u ponedeljak zahtevali od uprave da se putem medija prenese njihova podrska kolegama u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Posto to nije ucinjeno pocelo je sa lupanjem, a kasnije i sa lomljenjem stakala, i inventara, izlaskom iz spavaone i zauzimanjem zatvorskih paviljona. U pobuni je poginuo osudjenik Vasilije Kujovic, koji je pao sa vrha zgrade visoke 20 m i zadobio teske povrede glave, te posto je prebacn u bolnicu nakon 30 minuta izdahnuo na niskoj neurohirurgiji. Jos dva osudjenika u besvesnom stanju izvedena su iz zatvorskog okruzenja. Predvodnici u pobuni zamolili su strazare i civilna lica da napuste krug zatvora ogradjen zidom i bodljikavom zicom visine sest metara. "Kada smo napustili najuzi krug zatvora gde se nalaze paviljoni i dom kulture - nastao je haos", kaze jedan od zaposlenih u KP domu. Tokom noci zatvorenici su zapalili zatvorsku biblioteku, dom kulture, polupali i porazbijali sav inventar u paviljonima i na velikom platou zapalali duseke, cebade i posteljinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: