CRNA GORA ZA JACANJE DEMOKRATIJE

Izvor: B92

Utorak, 07.11.2000.

07:32

Default images
Crnogorski predsednik Milo Djukanovic izjavio je u ponedeljak u Podgorici da "Crna Gora zeli i dalje da bude konstruktivan partner medjunarodne zajednice u zajednickim naporima za jacanje demokratije i stabilnosti u regionu". Djukanovic je u razgovoru sa sefom beogradske Sekcije za zastitu interesa Velike Britanije Dejvidom Landsmanom istakao odlucnost Crne Gore da nastavi proevropskim putem, kao i s pruzanjem podrske demokratskim snagama u Srbiji. Djukanovic je rekao da je "na liniji saradnje s medjunarodnom zajednicom i inicijativa o regulisanju medjusobnih odnosa Podgorice i Beograda", navodi se u saopstenju iz Kabineta predsednika Crne Gore. Djukanovic je izrazio ocekivanje da ce medjunarodna zajednica "u skladu sa svojom strategijom za politicku i ekonomsku obnovu regiona i za njegovo ukljucivanje u evropske i sire integracije, na najbolji nacin razumeti i podrzati pregovaracki proces izmedju Crne Gore i Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: