Štrajk avio-mehaničara

Izvor: B92

Utorak, 12.10.2004.

10:32

Default images

U utorak ujutro nastavljen je štrajk avio-mehaničara.

Avio-mehaničari već desetak dana na po sat vremena prekidaju rad, a Avio-inženjeri su, iz istih razloga, u štrajk stupili u ponedeljak u podne. Kako je za B92 izjavio predsednik Sindikata avio-mehaničara Dragan Bogdanović, avio-mehaničari pokušavaju da na sat vremena odlože poletanja aviona.

"Ako to ne donese rezultate, moraćemo da radikalizujemo oblike prostesta. Zato apelujemo na Vladu da proba da nam pomogne da rešimo problem", kaže Bogdanović.

Sindikat avioinženjera Jat ervejza saopštio je da su sa poslovodstvom započeti pregovori o poštovanju sporazuma o povećanju plata i novom kolektivnom ugovoru. "Prema novom kolektivnom ugovoru maksimalni raspon zarada zaposlenih bio bi jedan prema 10, umesto sadašnjih jedan prema 30", rekao je predsednik tog sindikata Igor Šarenac.

Informativni centar Aerodroma "Beograd" saopštilo je da je danas otkazano šest letova Jat ervejza u domaćem saobraćaju, za Tivat i Podgoricu, ali da će svi putnici na relacijama Beograd-Tivat i Beograd-Podgorica biti prevezeni kružnim letom koji iz Beograda polazi u 16.20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: