Glasanje za opoziv Veličkovića

Izvor: B92

Subota, 09.10.2004.

15:48

Default images
Glasanje za opoziv predsednika opštine Leskovac Gojka Veličkovića iz SNS trebalo bi da se održi u nedelju.

 Glasanje za opoziv iniciralo je 11 opozicionih stranaka "demokratskog bloka", na osnovu potpisa više od 18 hiljada građana Leskovca. Opoziv je zatražen zbog sumnji da predsednik opštine Leskovac Gojko Veličković, krši Zakon o sprečavanju sukoba interesa i zbog promene volje birača u lokalnoj skupštini putem trgovine odbornicima.

Veličković je direktor filijale "UBB banke" u Leskovcu i vlasnik privatnog građevinskog preduzeća. U opštini Leskovac na vlasti je koalicija Socijalističke narodne stranke, Socijalističke partije Srbije, Demokratske alternative i Narodne demokratske stranke.

Glasanje, koje će posmatrati CeSID, biće sprovedeno na 196 biračkih mesta, a pravo glasa ima oko 127 hiljada birača. Po zakonu o lokalnoj samoupravi, opoziv predsednika opštine može da bude zatražen na osnovu potpisa 10 odsto birača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: