PSS neće na kosovske izbore

Izvor: B92

Sreda, 06.10.2004.

16:47

Default images

Bogoljub Karić kaže da PSS neće učestvovati na izborima na Kosovu i Metohiji jer ne postoji traženi minimum sigurnosti.

Predsednik Pokreta Snaga Srbije rekao je u sredu da je poziv predsednika Srbije Borisa Tadića Srbima da izađu na izbore "kontraproduktivan" i korak više ka nezavisnosti Kosova i Metohije. "Albanski lobi prodro je do vrha srpske vlasti i učestvuje u donošenju važnih odluka o Kosovu i Metohiji", ocenio je Karić.

On je rekao da je za osudu naša vlast, a ne EU i SAD "koji su dali maksimalnu podršku" da se nešto uradi na Kosovu.

Predsednik Srpskog pokreta otpora Momčilo Trajković ocenio je da je potrebno hitno donošenje strategije o Kosovu i Metohiji. On je rekao da oni, koji su protiv izlaska na izbore, moraju dati garancije kosovskim Srbima da će ostati u pokrajini. "Posle poziva Borisa Tadića Srbima, svi procesi u državi biće ubrzani i produbiće se kriza u Srbiji", ocenio je Trajković.

On je istakao da bi  koalicija PSS-SPOT izašla na izbore kada bi bilo jedinstvenog stava premijera i predsednika Srbije o kosovskim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: