Šest poginulih u pojasu Gaze

Izvor: B92

Utorak, 05.10.2004.

09:41

Default images

Troje Palestinaca je poginulo na početku sedmog dana operacija izraelske vojske u Gazi.

Jedna mlada žena ubijena je blizu isturenog položaja izraelske vojske u blizini Rafe na jugu Gaze. Ona je nosila torbu za koju je pretpostavljeno da se u njoj nalazio eksploziv. Istovremeno, Palestinci su pucali ka izraelskim vojnicima, pa još nije poznato od čijeg metka je žena stradala.

Jedan Palestinac je ubijen blizu bloka jevrejskih naselja "Guš katif"
na jugu Gaze, a drugi u obračunima u Džabaliji.

S 11 žrtava od ponedeljka, među kojima su dečak od četiri i devojčica od 13 godina, ukupan broj žrtava u nepunih sedam dana izraelskih operacija u Gazi popeo se na 74.

Jedan izraelski policajac stradao je u Ramali greškom, metkom svojih saboraca, javio je izraelski TV-kanal 2, a dva Palestinca su poginula, u pokušaju hapšenja pripadnik "Fataha" Nadiva Savafta. Pet Palestinaca je povređeno, a pet ih je uhapšeno, za B92 javlja Saša Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: