Marović: Moramo biti jasni

Izvor: B92

Petak, 01.10.2004.

13:57

Default images

Svetozar Marović kaže "da se sporo dogovaramo i ljutimo kada nam neko dođe sa paketom".

Na pitanje kakve ponude očekuje od Havijera Solane i Krisa Patena, tokom njihove skorašnje posete SCG, predsednik SCG Svetozar Marović je za podgoričke Vijesti rekao je "da čim nam neko dođe sa rešenjem, to je znak da sami ne znamo da se dogovaramo".

"Naš predlog mora biti jasan - ispunićemo obaveze prema Hagu, rešiti pitanje izbora za Skupštinu SCG na najracionalniji način, uz dogovor Beograda i Podgorice i implementirati "dvostruki kolosek", ali zato tražimo da do kraja godine SCG bude primljena u Partnerstvo za mir, da po skraćenom postupku dobijemo Studiju o izvodljivosti sa pozitivnom ocenom, završimo pregovore i početkom 2005. godine postanemo kandidati za prijem u EU", rekao je Marović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: