Šaron odobrio vojnu ofanzivu u Gazi

Izvor: Beta, "Rojters"

Petak, 01.10.2004.

09:26

Default images
Izraelski premijer Arijel Šaron odobrio je pokretanje obimne vojne ofanzive na severu pojasa Gaze.

Cilj ove ofanzive je sprečavanje raketnih napada palestinskih ekstremista, javio je u četvrtak uveče Vojni radio. U izveštaju se navodi da je cilj operacije stvaranje "tampon zone" kako bi ciljevi u Izraelu bili van dometa palestinskih raketnih napada, kao i kažnjavanje odgovornih za te napade.

Plan, koji nosi naziv "Operacija dani kajanja", predviđa razmeštanje snaga na području izbegličkog kampa Džabalija i grada Bejt Hanun, na severu pojasa Gaze. Ekstremisti su koristili ta područja kao baze za ispaljivanje raketa na ciljeve u Izraelu, navodi se u izveštaju radija i dodaje da za sada nije planirano pozivanje rezervnog vojnog sastava.

Izraelski zvaničnici su nagovestili da bi operacija mogla da potraje više nedelja i da će biti ograničena samo na sever pojasa Gaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: