Poginula četiri Palestinca

Gaza --

Izvor: B92
Podeli

Četiri Palestinca su poginula u sredu u četiri odvojena incidenta u Gazi i na Zapadnoj obali.

Jedan četrnaestogodišnji dečak je poginuo blizu izbegličkog kampa Džabalija na severu Gaze. Prema palestinskim izvorima, još desetak mladih Palestinaca od 12 do 21 godine, koji su gađali kamenjem izraelsku vojsku, povređeno je pošto su izraelski vojnici otvorili vatru na njih.

Izraelska vojska ubila je Madždi Halifu, pripadnika "Fataha", koji se nalazio na poternicima. Vojnici su ušli u predgrađe grada Nablusa u potrazi za osumnjičenima za terorističke napade širom Izraela. Halifa, odgovoran za veliki broj napada, pokušao je da pobegne, ali su vojnici otvorili vatru i usmrtili ga.

Palestinac koji je pripremao lanser za raketu u izbegličkom kampu Džabalija ubijen je raketom iz izraelskog helikoptera.

Pripadnik "Hamasa" Taufik ali Šerifi je ubijen, a trojica ekstremista su povređena u obračunu sa izraelskom vojskom u izbegličkom kampu Džabalija u Gazi. Dva izraelska vojnika su povređena posle minobacačkog napada na njihov položaj blizu jevrejskog naselja Necarim u Gazi, za B92 javlja Saša Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.