Solana na Kosovu

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2004.

09:18

Default images

Predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana u utorak je stigao na Kosovo.

Havijer Solana istakao je da bi u interesu Srba bilo da učestvuju na predstojećim parlamentranim izborima na Kosovu. "Svaki drugi izbor nije rešenje koje očekuje međunarodna zajednica", rekao Solana. Član predsedništva Skupštine Kosova Oliver Ivanović, međutim kaže da samo jasna poruka iz Beograda, koja bi trebalo da stigne što pre, može da promeni stav kosovskih Srba.

"Mi smo ostali čvrsto pri svom stavu da nam dosadašnje iskustvo iz poslednje tri godine ne daje za pravo da optimistički gledamo na eventualno učešće na ovim izborima, ali da se to može promeniti ukoliko bi iz Beograda došla jasna i snažna poruka. Pri tom, mislimo pre svega na predsednika Tadića i premijera Koštunicu koji moraju tu poruku uputiti što pre, jer okretati stanovništvo u poslednjem momentu to je najmanje što želimo i mislim da bi moglo da ima traumatične posledice na ostanak ovdašnjeg življa", rekao je Ivanović.

Solana je u Kosovu Polju, gde je obišao školski centar "Sveti Sava", izjavio da će cilj međunarodne zajednice biti ostvaren kada se ljudi vrate u svoje domove, koji moraju biti rekonstruisani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: