Solana: Standardi se moraju sprovesti

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2004.

15:54

Default images
Havijer Solana izjavio je da se demokratski standardi na Kosovu moraju sprovesti.

Visok predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost ocenio je da bi "bila greeška" ako kosovski Srbi ne bi izašli na predstojeće izbore. Solana je stavio do znanja da se "pitanju decentralizacije vlasti na Kosovu mora ozbiljno pristupiti i ostvariti napredak".

Visoki predstaviik EU je dodao da je o tome nedavno u Briselu razgovarao sa srpskim premijerom Vojislavom Koštunicom, a da će sutra u Prištini to pitanje razmotriti i sa kosovskim liderima. Solana je istakao da je to i njegova poruka stanovništvu i vođstvu Kosova posle sastanaka i zaključaka Kontakt grupe, ministarskih i drugih sustreta u Ujedinjenim nacijama u Njujorku proteklih dana.

On je objasnio da je šef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen "na novi način stranama na Kosovu predočio da se standardima mora jasnije pristupiti, uz prioritete sa jasnim odrednucama i da se to mora sprovesti". "Veoma bih voleo da kosovski Srbi učestvuju na predstojećim izborima, a bila bi greška, po mom mišljenju, ako oni ti ne bi učinili", rekao je Solana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: