Državni paket akcija Knjaz Miloša

Beograd --

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Paket akcija Knjaza Miloša koji se nalazi u posedu države se uvećava.

Naime, iz Akcijskog fonda koji čini oko 41 odsto kapitala preduzeća, pridruženo je još 111.798 akcija malih akcionara, saopštila je Agencija za privatizaciju. To praktično znači da je država vlasnik nešto više od 71 procenta akcija fabrike iz Aranđelovca.

Direktor Knjaza, Radenko Marjanović, ocenjuje za B92 da to udruživanje znači pobedu. Marjanović je, ujedno, objasnio šta uvećanje broja akcija Knjaza Miloša koje poseduje država znači za akcionare: "Cena akcije je najmanje 20.000 dinara, investicije 20 miliona evra, socijalni program mora da se prihvati onako kako je rečeno, što znači da se kolektivni ugovori ne mogu menjati bez sindikata, socijalni program se pravi zajedno sa sindikatom itd. Bolja je bila opcija dokapitalizacija, ali je i ovo najbolji rezultat svih naših napora."

U isto vreme, Srđan Muškatirović iz FPP Balkan Limited kaže da ta kompanija nastavlja da prikuplja akcije i da je do sada deponovano 42,62% upravljačkih akcija, što čini 25% ukupnog kapitala Knjaza: "Stiglo nam je rešenje Komisije za hartije od vrednosti kojima se predviđa produženje roka, tako da je to zvanično."

Inače, Agencija za privatizaciju i Akcijski fond najavili su da će u ponedeljak objaviti Javnu ponudu za zajedničku prodaju akcija preduzeća Knjaz Miloš.

Info

Đelić demantuje Vučića

Bivši ministar finansija u Vladi Srbije demantovao je optužbe Aleksandra Vučića na račun Nenada Bogdanovića. Božidar Đelić je rekao da Ministarstvo finansija ne

Politika četvrtak 30.09. 23:02 Komentara: 0
strana 1 od 591 idi na stranu