Nastavljeno suđenje za atentat u Budvi

Izvor: B92

Petak, 24.09.2004.

14:32

Default images

U petak je nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Ivana Stambolića i atentat na Vuka Draškovića u Budvi.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu svedočili su bivši načelnik beogradskog centra Državne bezbednosti Milan Radonjić i njegov zamenik Veselin Lečić. S obzirom da je vodio Beogradski centar DB-a, Radonjić je ponovio priču koju su u četvrtak ispričali neki svedoci, bivši radnici tog Centra, a to je da je po njegovom naređenju fotografisana kuća Vuka Draškovića u Budvi, da bi se na osnovu tih fotografija utvrdilo da li ona može da se ozvuči.

Radonjić je rekao da je on lično te fotografije dao Radetu Markoviću, tadašnjem načelniku DB-a, da ih je, kako je rekao, ostavio na levoj strani njegovog stola, ali da Marković te fotografije kasnije nije mogao da pronađe.

Sudija ga je upitao da li mu je čudno da te fotografije uopšte ne mogu da budu pronađene, s obzirom da je to posao od prioriteta, na šta je Radonjić rekao da to ne može da kaže, ali da postoji mogućnost da je fotografije dao Markovićevoj sekretarici.

Služba je onda odlučila da taj posao ne obavi do kraja i da ne ozvuči kuću Vuka Draškovića, pa je postavljeno pitanje da li se uopšte, nekada, na isti način radilo kada je reč o drugim osobama. Radonjić je rekao da je "nažalost bilo takvih odustajanja", što je izazvalo smeh u sali i u sudnici.

Veselin Lečić, koji je takođe iz Službe, potvrdio je sve Radonjićeve navode, ali je dodao da su operativni podaci iz Centra, o nekim ljudima koji su praćeni, slati Jedinici za specijalne operacije. Podsetimo da je Milorad Ulemek Legija, prvooptuženi u ovom procesu, rekao da je od bivšeg ministra policije Vlajka Stojiljkovića dobio nalog da sa pripadnicima jedinice ode u Budvu i uhapsi jednu osobu.

Suđenje će biti nastavljeno 25. oktobra, ali nije rečeno ko će svedočiti. Očekuje se da iskaz da i Vuk Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: