Koštunica: Nema koalicije DSS i SRS

Izvor: B92

Petak, 24.09.2004.

08:19

Default images

Predsednik DSS-a rekao je zameniku predsednika SRS da DSS neće praviti koalicije sa SRS u lokalnim skupštinama.

Tomislav Nikolić je, posle razgovora u Vladi Srbije, izjavio za B92 da mu je Koštunica preneo da će DSS u lokalu učestvovati u vlasti sa koalicionim partnerima iz Vlade i Demokratskom strankom.

Upitan da li mu je premijer objasnio zašto neće u koaliciju sa radikalima, Nikolić nam je odgovorio: "Šta ima da mi objašnjava, on bi da sačuva ovu Vladu po svaku cenu. On bi da sačuva Vladu, u kojoj njegovi koalicioni partneri ne mogu da pređu lokalni cenzus od tri odsto, čak ni u Beogradu. To je nemoguće u ovakvim okolnostima, bez obzira na koalicije koje mogu da se stvaraju. On bi ponovo da ima DOS u bilo kom obliku na vlasti i onda se pita zašto nema odziva birača. Ko je sad zainteresovan za izbore? Kako god birači da glasaju – dobiju DOS na vlasti. Da su zadovoljni, oni bi rekli da se i ne organizuju izbori, jer je vlast izvanredna. Onda bi ta vlast osvojila većinu, a ne bi se krpila od onih koji su pre toga bili na vlasti.".

Tomislav Nikolić je naveo da sa Koštunicom nije hteo da razgovara o podršci kandidatima SRS-a za gradonačelnike Novog Sada i Beograda, kada je čuo stav da DSS neće u koaliciju sa radikalima. "Ja znam da je stav članova DSS-a i njihovih simpatizera potpuno drugačiji od ovog stava. Videćemo kako će to biti u Vojvodini. Mislim da je, ustvari, trebalo da idem kod Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića, kod Ceptera i Drakulića. To su ljudi koji vode političke stranke u Srbiji. Mislim da sam pogrešio što sam išao kod predsednika Demokratske stranke Srbije", rekao je NIkolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: