Drašković: Podržana Rezolucija

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2004.

09:43

Default images

Vuk Drašković kaže da su evropske zemlje i organizacije podržale striktnu primenu Rezolucije 1244.

Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore izjavio je da su predstavnici evropskih zemalja i organizacija, s kojima je razgovarao u Njujorku, dali podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu SCG i striktnoj primeni Rezolucije Saveta bezbednosti 1244.

Drašković je u utorak razgovarao s predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijerom Solanom, generalnim sekretarom OEBS Janom Kubišom, predsednikom Slovenije Janezom Drnovšekom, predsedavajućim Predsedništva BiH Sulejmanom Tihićem i šefovima diplomatija Hrvatske, Belgije, Slovenije, Slovačke i Grčke. Draškovićev pomoćnik Ognjen Pribićević rekao je za B92 da su se svi ministrovi sagovornici saglasili s potrebom poštovanja bezbednosti Srba na Kosovu.

"U razgovoru sa ministrom inostranih poslova Hrvatske je bilo reči o razvoju ukupnih odnosa Srbije i Hrvatske, kako te odnose dalje razvijati i unapređivati. Obe strane su se saglasile da se ti odnosi dobro razvijaju i da očekuju da će oni biti još bolji kada budu otklonjeni svi oni problemi koji još postoje", kaže Pribićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: