Ko koga zove u koaliciju

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2004.

08:37

Default images

Tri dana nakon lokalnih izbora u Srbiji, u toku su pregovori oko formiranja postizbornih koalicija.

Iako je kandidat Demokratske stranke Srbije za gradonačelnika Beograda Zoran Drakulić odmah po objavljivanju zvaničnih izbornih rezultata za Beograd predložio koaliciju sa demokratama, portparol DSS Andreja Mladenović kaže da će odluka o koalcijama biti doneta za dan ili dva.

Međutim, šef Poslaničkog kluba DSS u Skupštini Srbije Miloš Aligrudić nagovestio je saradnju s Demokratskom strankom u Beogradu. "Nema neke naročite potrebe za pregovorima o formiranju vlasti u Beogradu. Samo čekamo neku vrstu poziva DS na dogovor, jer je logično da ta stranka, kao najjača u Beogradu, povuče prvi potez", rekao je Aligrudić za "Blic".

Sa druge strane, kandidat DS za gradonačelnika Beograda Nenad Bogdanović smatra da je koalicija sa DSS najlogičnije rešenje, dok kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić kaže kako se nada da će DS prevazići stranački ekstremizam i sarađivati sa SRS.

Priču o postizbornim koalicijama u Beogradu dodatno komplikuje pritužba Socijaldemokrtaske partije na izborne rezultate. Nebojša Čović, predsednik SDP, kaže da njegova partija nije ušla u Skupštinu grada zbog brutalne otimačine glasova, koja nekome odgovara. "Naša dva mandata su pripala DS i time mu dala mogućnost da sa DSS formira većinu u gradskoj skupštini", kazao je Čović. Prema podacima Gradske izborne komisije, listi SDP nedostajalo je 55 glasova za osvajanje mandata u Skupštini Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: