Zasedanje Generalne skupštine UN

Izvor: B92

Utorak, 21.09.2004.

12:32

Default images

U Njujorku počinje generalna debata na 59. redovnom zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Na početku debate godišnji izveštaj o radu UN podneće generalni sekretar Kofi Anan, a pred Skupštinom će govoriti i predsednik SAD Džordž Buš. Delegaciju Srbije i Crne Gore predstavlja ministar spoljnih poslova Vuk Drašković.

Drašković se u ponedeljak sastao s ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovim, a mimo plana i s francuskim kolegom Mišelom Barnijeom. Drašković je Lavrova i Barnijea detaljno informisao o situaciji na Kosovu i Metohiji i predstojećim izborima u Pokrajini. Drašković je rekao da je potrebno zaštiti bezbednost i imovinu Srba na Kosovu i istrajati na politici "Standardi pre statusa" jer bi nezavisnost Kosova bila nasilje prema Povelji UN, međunarodnom pravu i Srbiji, za B92 javlja Helena Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: