Direktori škola sa Kosova u Beogradu

Izvor: B92

Petak, 17.09.2004.

08:39

Default images

Grupa smenjenih direktora škola iz Kosovskog pomoravlja razgovarala je sa v.d. ministra prosvete Milanom Brdarom.

Razgovori su bili posvećeni odluci, sada već bivše ministarke prosvete Ljiljane Čolić, da smeni skoro sve direktore škola iz Kosovskog pomoravlja. Dragoslav Vidić, načelnik uprave za škole Kosovskog pomoravlja kaže da su rezultatima  razgovora zadovoljni: "Kako nam je preneto, odluke o smenjivanju nisu zaživele i gospodin Brdar će sve učiniti da se zakonska procedura u izboru školskih odbora i izboru direktora, što podrazumeva instituciju konkursa, a ne smenjivanja, ispoštuje", kazao je Vidić.

Zamenik ministra prosvete Srbije Milan Brdar saopštio je danas da je "neistinita" informacija da su potpisani otkazi direktorima i članovima školskih odbora u nekoliko škola u Kosovskom Pomoravlju. U saopštenju Vlade Srbije navodi se da je Brdar do te informacije došao nakon uvida u dokumenataciju. Prema oceni zamenika ministra, postoji problem sa statusom određenog broja školskih odbora i direktora zbog toga što im je istekao mandat, i naglasio da će svi slučajevi biti rešavani u skladu sa uobičajenom zakonskom procedurom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: