SE o ispunjavanju obaveza SCG

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2004.

08:35

Default images

Komitet Parlamentarne skupštine SE usvojio je nacrt rezolucije o Srbiji i Crnoj Gori.

Kako je izjavila ambasador Srbije i Crne Gore pri Savetu Evrope Slađana Prica, konačna verzija rezolucije trebalo bi da bude usvojena početkom oktobra. ”Na sednici Komiteta Parlamentarne skupštine SE za posmatranje razmatran je izveštaj izvestilaca o ispunjenju preuzetih obaveza po osnovu članstva SCG u SE”, kaže Slađana Prica.

“Na osnovu izveštaja koji su sačinili izvestioci koji su nedavno boravili u Beogradu i Podgorici, napravljen je nacrt rezolucije. Stiče se utisak, iz sadržaja nacrta, da je to jasna i ista poruka koja je upućena iz Brisela, a poruka je da se očekuju brže reforme, posebno u oblasti zakonodavstva, usaglašavanje sa standardima i normama SE, a time i EU. Tekst rezolucije sadrži i osudu većeg broja incidenata prema pripadnicima mađarske manjine u Vojvodini. Dobar deo naših amandmana je usvojen, ali ne svi. Mislim da ima kritičkih ocena koje treba ozbiljno uvažiti”, rekla je Slađana Prica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: