Milošević pred sudom opet 12. oktobra

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2004.

08:12

Default images

Suđenje Slobodanu Miloševiću prekinuto je na četiri nedelje da bi nametnut branilac Stiven Kej mogao da priremi odbranu.

Sudsko veće je odlučilo da Keju odobri četiri nedelje za pripremu odbrane i svedoka, tako da se suđenje bivšem predsedniku Jugoslavije i Srbije nastavlja 12. oktobra. Pre odluke o prekidu raspravljalo se o zahtevu Keja da Milošević prvi ispituje svedoke, ali je to Sudsko veće odbilo. Osim toga, odbijen je i zahtev za ponovne lekarske preglede Slobodana Miloševića.

Donošenju odluka prethodila je rasprava u kojoj je Stiven Kej predočio da mu nisu dostavljene ni osnovne informacije o svedocima, poput adresa. "Elementarno civilizovano ponašanje, ako mi tražite nečiji telefon ili adresu, ako je imam ja ću vam je dati. Zašto bi ih oni uskratili, to nisu nikakvi tajni telefoni niti su moji svedoci nečiji tajni agenti ili kriminalci. Nećemo valjda da padnemo na te niske grane da se bavimo skrivanjem podataka", rekao je Milošević tokom rasprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: