Tomanović: Stvar svedoka da li će doći

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2004.

22:17

Default images

Zdenko Tomanović kaže da nema nikakvu obavezu da bude pomoćnik ili istražitelj britanskog advokata Stivena Keja.

"S obzirom da moj klijent ne priznaje i ne prihvata nametnutog advokata, to je naravno i moj profesionalni stav i stav u okviru pravila Haškog tribunala da kao pravni savetnik Miloševića nemam nikakvu obavezu da budem pomoćnik ili istražitelj gospodina Keja" - rekao je Tomanović i dodao da se Milošević neće žaliti Apelacionom veću  zbog odluke Sudskog veća o nametanju branioca i podsetio da je žalbu  na svoje imenovanje uputio Kej. On je istakao da je teško prihvatiti mišljenje po kome je optuženi sposoban da bude napadnut, ali da nije sposoban da se brani.

"Ne želimo ni ja, ni moj klijent ni na jedan način ni da podstičemo svedoke da dolaze, niti da ih podstičemo da ne dolaze na suđenje. To je stvar svedoka" - rekao je Tomanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: