SCG nije ispunila očekivanja

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2004.

11:05

Default images

SCG nije ispunila očekivanja da će njenim formiranjem biti ubrzane reforme i proces integracija.

Među glavnim razlozima je činjenica da države članice nisu uskladile svoje ustave sa Ustavnom poveljom, navodi se u nacrtu izveštaja Komiteta za praćenje ispunjenja obaveza država članica Saveta Evrope, koji je usvojen u sredu.

Komitet Parlamentarne skupštine ukazuje da više od godinu dana po isteku roka, ima malo naznaka istinske želje da bi uskoro moglo doći do neophodnih ustavnih izmena, što, kako se ističe, održava "ustavni vakuum i, samim tim, ustavne, pravne, administrativne, i političke kontradikcije, i čini da državna zajednica i njene institucije budu samo prazna ljuštura".

Stoga, komitet u izveštaju poziva sve političke institucije i čionice u zemlji da hitno okončaju proces ustavnih reformi kako bi se stvorili "ustavni i zakonski preduslovi neophodni za normalno funkcionisanje državne zajednice pre isteka trogodišnjeg perioda postavljenog Ustavnom poveljom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: