Novi Predlog strategije odbrane

Izvor: Beta

Utorak, 14.09.2004.

14:43

Default images

Savet ministara dostavio je Skupštini državne zajednice Predlog Strategije odbrane SCG.

Njime se definišu spoljnopolitički prioriteti zemlje i analizira njeno bezbednosno okruženje. Predlog je Skupštini dostavljen na usvajanje po hitnom postupku. Sada je i formalno povučen predlog strategije odbrane od 4. juna, kojem se usprotivila crnogorska strana.

U novom Predlogu SCG potvrđuje opredeljenje za članstvo u međunarodnim bezbednosnim strukturama, prvenstveno Partnerstvu za mir, NATO i drugim evropskim i evroatlantskim integracijama. Dodaje se da su problemi evropske bezbednosti najviše izraženi u njenom jugoistočnom regionu, a da je za bezbednost Evrope posebno značajan program NATO Partnerstvo za mir.

Dodaje se da bi se oružanom pobunom mogao ugroziti integritet država članica, u cilju nasilne težnje promene granica. Nosilac oružanog suprotstavljanja takvoj pobuni je Vojska SCG.

Potpredsednik skupštine Milorad Drljević rekao je Beti da bi do kraja nedelje trebalo da se održe konsultacije kako bi se definisalo šta će se uvrstiti u dnevni red sednice, koja bi mogla da se održi oko 22. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: