Nastavlja se suđenje pred Tribunalom

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.09.2004.

08:43

Default images

U utorak i sredu treba da bude nastavljeno suđenje Slobodanu Miloševiću u Haškom tribunalu.

Pred sudijama će se u četvrtak pojaviti i Milan Milutinović, Nikola Šainović i Dragoljub Ojdanić. Druge nedelje otkako je sud dodelio branioca Slobodanu Miloševiću, u dva radna dana na suđenju bivšem jugoslovenskom predsedniku trebalo bi da svedoče profesor ekonomije na Univerzitetu u Otavi Majkl Čosudovski i kanadski oficir, bivši član Misije OEBS na Kosovu Roli Kit. Međutim, advokat Stiven Kej je u četvrtak upozorio da ima probleme sa svedocima i da je zabrinut jer neki od onih koje je Milošević pozvao sada odbijaju da dođu zbog dodeljivanja branilaca optuženom. Očekuje se da će Kej uspeti da se dogovori makar sa jednim svedokom i tako omogući nastavak suđenja.

U četvrtak će, osmi put od dolaska u pritvor UN, biti održane i statusna konferencija i priprema za suđenje Milanu Milutinoviću, ali i Dragoljubu Ojdaniću i Nikoli Šainoviću. Oni su optuženi za ratne zločine na Kosovu 1999, a u pritvoru u Ševeningenu nalaze se od 2002, odnosno 2003. Krajem prošle godine Sud je odbio zahtev Tužilaštva za objedinjavanje optužnica protiv te trojice i četiri naknadno optužena generala, a to su Pavković, Lazarević, Lukić i Đorđević. Procenjuje se da će upravo od generala, odnosno od toga da li će i kada generali biti izručeni Tribunalu, zavisiti i početak suđenja Šainoviću, Milutinoviću i Ojdaniću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: