Drašković u zvaničnoj poseti Italiji

Izvor: B92

Utorak, 07.09.2004.

23:21

Default images

Šef diplomatije SCG razgovarao je u utorak sa ministrom inostranih poslova Italije Frankom Fratinijem.

Tema razgovora dvojica ministara bili su odnosi SCG sa EU, situacija na Kosovu i jačanje bilateralne, a pre svega ekonomske saradnje. Ministar Drašković je rekao da je tokom ovog razgovora postignuta saglasnost o gotovo svim pomenutim pitanjima.

Jedna od tema bila je poruka upućena SCG sa prošlonedeljnog sastanka šefova diplomatija EU u Mastrihtu. "Saglasili smo se da je poruka veoma dobra, ukoliko i u Beogradu i u Podgorici bude shvaćena kao prilika za takmičenje između Srbije i Crne Gore, ko će pre i bolje da ispuni kriterijume i uslove koji se traže da bismo pristupili Sporazumu o asocijaciji i stabiliziciji sa EU", kazao je Drašković.

Kada je reč o Kosovu, ministar Drašković je rekao da je postignuta saglasnost pre svega o potrebi pune zaštite svih prava srpskog naroda, kao i obnove porušenih crkava i kuća i decentralizacije vlasti, ali tako da "istovremeno sa prenošenjem određenih ovlašćenja sa UNMIK-a na vladu Kosova, veći deo tih ovlašćenja bude prenet na lokalne vlasti po opštinama i gradovima na Kosovu".

Drašković je najavio da će 19. novembra u Beogradu biti održana investiciona konferencija, na koju će doći oko 200 vodećih italijanskih kompanija i poslovnih ljudi i dodao da od tog skupa očekuje konkretne i značajne rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: