MIP uskoro o tužbi protiv NATO

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.08.2004.

13:05

Default images

Pravni savet Ministarstva inostranih poslova SCG uskoro će se izjasniti o sudbini tužbe SCG protiv zemalja NATO.

Savet će svoj stav proslediti Savetu ministara SCG koji o tome treba da donese konačnu odluku. Predsednik Pravnog saveta Radoslav Stojanović izjavio je agenciji Beta da bi odluka o toj tužbi trebalo da bude doneta najkasnije do kraja septembra, pre nego što Međunarodni sud pravde u Hagu odlučuje o tom slučaju.

U SCG ne postoji jedinstven stav o sudbini tužbe protiv NATO, čije je povlačenje, pored saradnje sa Hagom, jedan od glavnih preduslova bržeg uključenja SCG u evroatlantske integracije. Odluku treba da donese Savet ministara, verovatno uz prethodnu saglasnost vlada Srbije i Crne Gore, kaže Stojanović.

"Ustavna povelja SCG u tom delu nije jasna, ali mislim da je nepotrebno da se o tome izjašnjava parlament, kako to traži Srpska radikalna stranka, koja tim zahtevom samo želi da komplikuje situaciju", rekao je Stojanović, navodeci da SRS, koja je bila u vladi kada se odlučivalo o podnošenju tužbe, takve zahteve nije imala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: