"Nema razloga da Srbi izađu na izbore"

Izvor: B92

Subota, 07.08.2004.

17:45

Default images

Nebojša Čović kaže da ne postoji razlog zbog kojeg bi Srbi izašli na predstojeće izbore za skupštinu Kosova.

Predsednik Koordinacionog tela za Kosovo i Metohiju rekao je u subotu da se mora poslati jasna poruka predstavnicima srpske zajednice na Kosovu da ne izlaze na izbore.

"Izlaskom Srba na izbore, međunarodna zajednica bi dobila legitimitet o navodnom multietničkom Kosovu, što jednostavno nije istina. Time bi međunarodna zajednica ili pojedini krugovi, utrli put ka nezavisnosti Kosova", kazao je Čović.

On je kazao da treba imati u vidu da kosovski Albanci ne izlaze na izbore još od 1990. godine, a Albanci sa juga Srbije - ni posle demokratskih promena u Srbiji 2000, i izrazio sumnju u namere međunarodne zajednice vezane za Kosovo i Metohiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: