"Poziv SB da Srbi glasaju - licemeran"

Izvor: B92

Petak, 06.08.2004.

13:38

Default images

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova kaže da je poziv Srbima da izađu na pokrajinske izbore licemeran.

"Taj poziv je licemeran, jer ne postoji bezbednost za Srbe, nema slobode kretanja, niti Srbi imaju pristup institucijama", rekao je u petak Milan Ivanović, komentarišući sednicu Saveta bezbednosti UN posvećenu Kosovu i Metohiji.

On je ponovio da nema uslova da kosovski Srbi izađu na pokrajinske izbore "bez primene plana Vlade Srbije o teritorijalnoj autonomiji, odnosno institucionalanoj zaštiti". “Pojedinci koji pozivaju Srbe da izađu na parlamenerane izbore na Kosovu i Metohiji, su licemeri i ekstraprofiteri i to čine zarad albanskih interesa, ocepljenja Kosova od Srbije i legalizacije postojećeg stanja, odnosno etničkog čišćenja", kazao je Ivanović.

Šef Poslaničkog kluba koalicije "Povratak", Dragiša Krstović, u petak je najavio da bi ta koalicija mogla da preda listu za učešće na izborima, kao meru opreza, u slučaju da zvanični Beograd promeni odluku. Krstović dodaje da ne bi bilo dobro da se takva odluka donese u zadnji čas. "Ne bi bilo dobro da Vlada u zadnji čas odluči da se ide na izbore. Ja očekujem da se to neće desiti, da će se zvanični Beograd izjasniti na vreme i da će biti dovoljno vremena da se sastave kvalitetne liste. Ipak smo u velikom cajtnotu i mislim da o tome ozbiljno treba razmisliti. U svakom slučaju, koalicija ’Povratak’ će postupiti po odluci zvaničnog Beograda. Nema druge", kaže Krstović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: