I dalje štrajk u “7. julu”

Izvor: B92

Petak, 06.08.2004.

11:48

Default images
Nakon dolaska predstavnika Agencije za privatizaciju u konfekciju “7. juli”, radnici su nasilno ušli u fabriku.

Kako javlja dopisnik B92 Ljiljana Danilović, sastanak predstavnika radnika, rukovodstva i Agencije za privatizaciju je u toku, a predstavnik većinskog vlasnika “7. jula” Dragoslav Kocić je novinarima zabranio ulazak u fabriku, uz obražloženje da je to privatni posed.

Generalni štrajk preko 300 radnika modne konfekcije "7. juli" je nastavljen i u petak rano ujutru ispred ovog preduzeća, pošto su im, kao i prethodnih dana, bila zaključana vrata. Nakon što su predstavnici republičke Agencije za privatizaciju i rukovodstvo preduzeća ušli u fabriku, štrajkači su, na čelu sa članovima štrajkačkog odbora, bez većih incidenata nasilno ušli u ovu fabriku.

Sastanak članova štrajkačkog odbora i rukovodstva ovog preduzeća sa predstavnicima republičke Agencije za privatizaciju se održava iza zatvorenih vrata i još je u toku, a pravni zastupnik konfekcije “7. juli” Rada Marković očekuje da će biti postignut dogovor između radnika i većinskog vlasnika preduzeća.

Novinarima, koji su pratili ovaj događaj, bio je zabranjen pristup u krug fabrike, a predstavnik vlasnika ovog preduzeća Dragoslav Kocić je novinare optužio da tendeciozno izveštavaju o događanjima u “7. julu”, kao i da im je, kako je naglasio, zabranjen ulazak u privatni posed. On je rekao i da radnici nisu otpušteni već da se nalaze na kolektivnom godišnjem odmoru.

Međutim, predsednik štrajkačkog odbora radnika Živorad Veljović je rekao da je predstavnik poslodavca Dragoslav Kocić radnicima saopštio da su svi radnici u štrajku otpusteni.

U štrajkačkom odboru radnika “7. jula” najavljuju da će se, u znak protesta, okupljati svakog jutra u šest časova i da će se zadržavati do 14 časova, sve do ispunjenja zahteva.

Radnicima se ranije u petak, petog dana generalnog štrajka, prvi put obratio neko iz rukovodstva. Pravni zastupnik preduzeća Rada Marković saopštila im je da štrajkački odbor nije legitiman i da radnike u štrajku ne može niko da zastupa na sastanku s predstavnicima Agencije.

Istovremeno, ona je štrajkačima pojasnila da su poslednje plate koje su primili, od 700 do 4.000 dinara, bile plod obračunske greške i da se radnici nalaze na kolektivnom godišnjem odmoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: