Nastavak protesta u “7. julu”

Kuršumlija --

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Radnike “7. jula” u Kuršumliji posle rešenja o otkazu u četvrtak je dočekalo i novo rešenje o kolektivnom godišnjem odmoru.

U Štrajkačkom odboru radnika te modne konfekcije najavljuju da uprkos svemu nastavljaju generalni štrajk. Preko 300 radnika “7. jula” u Kuršumliji u generalnom štrajku su četiri dana, javlja dopisnik B92 Ljiljana Danilović.

Vrata fabrike u četvrtak su bila zaključana, a u sredu su radnici u štrajku na ulazu u fabriku postavili upozorenje da zabranjuju ulazak vlasniku i rukovodstvu preduzeća i postavili svoje obezbeđenje,  do dolaska predstavnika Agencije za privatizaciju. Vlasnik preduzeća je u četvrtak ujutro postavio svoje obezbeđenje koje, prema rečima člana Štrajkačkog odbora Ljubinke Todorović, nikome ne dozvoljava ulazak. “Sumnjamo da oni možda manipulišu, da s papirima vrše neke malverzacije. Oni su do 1:00 bili u konfekciji, šta su tamo tražili?”, kaže ona.

Vlasnik “7. jula” Bogdan Aleksić bio je nedostupan za komentar, a radnici najavljuju nastavak generalnog štrajka sve do ispunjenja zahteva vezanih za isplatu zaostalih zarada i preispitivanja privatizacije fabrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.