Nastavak protesta u “7. julu”

Izvor: B92

Četvrtak, 05.08.2004.

10:37

Default images
Radnike “7. jula” u Kuršumliji posle rešenja o otkazu u četvrtak je dočekalo i novo rešenje o kolektivnom godišnjem odmoru.

U Štrajkačkom odboru radnika te modne konfekcije najavljuju da uprkos svemu nastavljaju generalni štrajk. Preko 300 radnika “7. jula” u Kuršumliji u generalnom štrajku su četiri dana, javlja dopisnik B92 Ljiljana Danilović.

Vrata fabrike u četvrtak su bila zaključana, a u sredu su radnici u štrajku na ulazu u fabriku postavili upozorenje da zabranjuju ulazak vlasniku i rukovodstvu preduzeća i postavili svoje obezbeđenje,  do dolaska predstavnika Agencije za privatizaciju. Vlasnik preduzeća je u četvrtak ujutro postavio svoje obezbeđenje koje, prema rečima člana Štrajkačkog odbora Ljubinke Todorović, nikome ne dozvoljava ulazak. “Sumnjamo da oni možda manipulišu, da s papirima vrše neke malverzacije. Oni su do 1:00 bili u konfekciji, šta su tamo tražili?”, kaže ona.

Vlasnik “7. jula” Bogdan Aleksić bio je nedostupan za komentar, a radnici najavljuju nastavak generalnog štrajka sve do ispunjenja zahteva vezanih za isplatu zaostalih zarada i preispitivanja privatizacije fabrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: