Oliver Ivanović za izlazak na izbore

Izvor: Beta, TV Palma Plus

Sreda, 04.08.2004.

20:44

Default images

Oliver Ivanović se zauzeo za izlazak Srba na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu.

Ivanović je u sredu pozvao najviše državne rukovodioce da zauzmu zajednički stav o tom pitanju. "Za srpsku zajednicu na Kosovu sada je najznačajnije da Boris Tadić, Vojislav Koštunica, Velimir Ilić, Vuk Drašković, Miroljub Labus i Svetozar Marović imaju zajednički stav o izlasku ili bojkotu parlamentarnih izbora na Kosovu", rekao je on.

Prema njegovim rečima, najviši državni rukovodioci moraju da ponude alternativu bojkotu kosovskih izbora, "kako se ne bi dogodilo da izostanu rešenja za vitalna pitanja Srba na Kosovu". "Ovakvo stanje bez zajedničkog stava zvaničnog Beograda može izazvati konfuziju u kojoj će žrtve biti Srbi na Kosovu", rekao je član Predsedništva Skupštine Kosova.

Ivanović je istakao da bi izlaskom na izbore za Skupštinu Kosova Srbi na Kosovu dobili svoje legitimne predstavnike, ocenjujući da bi "sve drugo bilo improvizacija koja nigde u svetu nije poznata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: