Otpušteno 300 radnika u Kuršumliji

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2004.

17:00

Default images

Vlasnik preduzeća modne konfekcije iz Kuršumlije, Bogdan Aleksić, otpustio je danas preko 300 radnika ovog preduzeća.

Radnici su u generalnom štrajku, a Aleksić ih je otpustio sa obrazloženjem da su povredili radnu obavezu. Radnici ove konfekcije, koji su danas treći dan u štrajku, zatvoriti fabriku i zabraniti ulazak u njoj vlasniku preduzeća i dvadesetak radnika koji nisu u štrajku sve do dolaska predstavnika republičke agencije za privatizaciju.

Preko 300 radnika modne konfekcije "7. juli" iz Kuršumlije koji već treći dan za redom štrajkuju zbog neisplaćenih ličnih dohodaka, rano jutros se okupilo ispred ove fabrike, ali im je ulaz u njoj bio zabranjen. Na ulazu u preduzeće istaknuto je rešenje u kome se navodi da su svi radnici koji su stupili u generalni štrajk otpušteni zbog povrede radne obaveze koja je predviđene ugovorom. ''Ponašanje zaposlenih je takvo da zbog nepoštovanja radne discipline ne mogu da nastave rad kod poslodavca od 02. avgusta ove godine", navodi se u rešenju koje je potpisao vlasnik ovog preduzeća Bogdan Aleksić, prenosi dopisnik B92 Ljiljana Danilović.

U međuvremenu, radnici ovog preduzeća su zabranili ulazak svima u krug fabrike, a na vratima je pored rešenja vlasnika konfekcije istaknuto upozorenje da je strogo zabranjen ulazak u fabriku direktoru i ostalima do dolaska predstavnika republičke agencije za privatizaciju.

Član Štrajkačkog odbora, Ljubinka Todorović, kaže da je od danas uvedeno danonoćno dežurstvo radnika ovog preduzeća i da se u petak očekuje dolazak predstavnika republičke Agencije za privatizaciju. "Mi nemamo poverenja u njih i oni mogu da urade sve i svašta, ići ćemo do kraja. Obavestili su nas iz republičke agencije za privatizaciju da u petak treba da dođu i da se vidi pravo stanje, šta je vlasnik kupio i koliko i šta je naše, a šta njegovo", kaže Ljubinka Todorović.

U ovoj tekstilnoj fabrici je zaposleno oko 350 radnika od kojih je u generalnom štrajku 330. Vlasnik ovog privatizovanog preduzeća je bio nedostupan za komentar. Krajem prošle godine društveno preduzeće ''7. juli" u Kuršumliji otkupio je na aukciji republičke Agencije za privatizaciju preduzetnik Bogdan Aleksić za 31 milion dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: