Deo radnika stupa u štrajk glađu...

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2004.

13:44

Default images

Deo radnika preduzeća "Površinski kopovi Kostolac" u četvrtak će početi štrajk glađu ispred direkcije preduzeća.

U saopštenju Štrajkačkog odbora tog preduzeća se navodi da će štrajk početi u sedam sati, kao i da će na taj način štrajkovati 60 radnika. Iako su pomoćnik ministra i štrajkači u utorak uveče saopštili da su postigli dogovor, u sredu se ispostavilo da dogovora nema.

Član štrajkačkog odbora radnika u Kostolcu, Ljubiša Lazić, izjavio je za B92 da su pregovori između štrajkača i Vlade propali, barem u ovoj fazi. U sredu ujutru je Štrajkački odbor poslao sporazum na potpisivanje Ministarstvu, ali je Ministarstvo uzvratilo svojom verzijom sporazuma koju štrajkači ne priznaju.

"Oni traže deblokadu i Upravne zgrade i separatora, a za sve ćemo da se dogovorimo u roku koji nije definisan. Kažu da će pripremiti aneks ugovora u roku od 60 dana, a ne piše da ćemo da ga potpišemo. Piše i da su ostali zahtevi u nadležnosti poslovodstva EPS-a i da će biti razmatrani, ali ne piše da će biti potpisan sporazum o tim zahtevima. Mi rešavamo samo prvu tačku sporazuma ako potpišemo, ali 22 tačke sporazuma, a u 22-goj se traži da se utvrdi krivaca za ovo stanje u Kostolcu", kaže Lazić.

Tokom posete pomoćnika ministra za rudarstvo i energetiku Saše Stojanovića, u utorak, postignut je dogovor o sporazumu po kojem se na 60 dana zamrzava restrukturiranje pet preduzeća do donošenja rešenja vezanih za socijalni program, prenosi dopisnik B92, Radoslavka Despotović.

Pregovori s predstavnicima vlade biće nastavljeni u četvrtak u 10 sati, a dolazak u Kostolac najavili su generalni direktor EPS-a Vladimir Đorđević, pomoćnik ministra Saša Stojanović i direktori "Površinskih kopova" i "Termoelektrana Kostolac" Dragoljub Laković i Bojan Živanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: