Završeni pregovori u Kostolcu

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2004.

09:22

Default images

U utorak nešto pre ponoći postignut je načelan dogovor koji će značiti i okončanje štrajka dela zaposlenih u kostolačkim kopovima.

Član štrajkačkog odbora Ljubiša Lazić nam je rekao da je dogovoreno da u roku od 60 dana treba da bude donet aneks člana 87 Kolektivnog ugovora, koji se tiče Pojedinačnog kolektivnog ugovora. Sporazum kojim se usaglašavaju stavovi sindikata i poslovodstva treba da potpiše Vlada Đorđević, direktor EPS-a, resorni ministar Radomir Naumov i predsednik sindikata EPS-a, Milan Kovačević.

Kada to bude učinjeno, radnici će prekinuti blokadu zgrade direkcije, separatora i upravne zgrade preduzeća PRIM. Pomoćnik ministra koji je vodio pregovore, Saša Stojanović, kaže da ovaj problem nije rešavan više godina, ali da će ministarstvo sada pokušati da ga reši za 60 dana. Zamenik direktora EPS-a, Dragojlo Bazalac, oko 20 šasova je napustio direkciju kopova, tako da niko nije predstavljao poslovodstvo EPS-a u razgovorima. Ne zna se, dakle, hoće li poslovodstvo EPS-a ove uslove prihvatiti, ili ne.
Šteta na kopovima, nastala zbog protesta, procenjuje se na 1,4 miliona dinara dnevno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: