Hladnjačari ne znaju za odluke

Izvor: B92

Petak, 30.07.2004.

17:28

Default images

Proizvođači malina su odustali od blokade puteva, jer su dogovorena dodatna kreditna sredstva za otkup maline.

Ministar za kapitalne investicije, Velimir Ilić, rekao je da je u svojstvu predsednika Komisije za elementarne nepogode juče dogovorio sa najvažnijim hladnjačarima da im vlada odobri kredit uz pomoć kojeg će moći da premoste razliku između 50 dinara, koliko nude hladnjačari, i 70 dinara koliko traže proizvođači malina.

"Vlada je napravila dogovor i kontakt da omogući povoljna sredstva za otkup, a hladnjačari da tu pogodnost za otkup podele sa malinarima da bi bili zadovoljni i jedni i drugi", rekao je Ilić.

S druge strane, predsednik upravnog odbora hladnjača Srbije, Rade Ljubojević, kaže da udruženje hladnača nije bilo ni pozvano ni obavešteno o jučerašnjem sastanku u vladi Srbije: "Sa odlukama koje su tamo donete nismo upoznati, niti smo bilo kakvo pismeno obaveštenje dobili o tome. Ono što mi znamo, bila je samo hladnjača iz Arilja i to su njihovog direktora uveče odveli. Hladnjača iz Arilja kupuje 8% malina u Srbiji. Dakle, ostali nisu učestvovali u dogovoru."

Kako nezvanično saznajemo, niko iz resornog ministarstva, odnosno ministarstva poljoprivrede, nije bio prisutan na jučerašnjem sastanku sa hladnjačom iz Arilja. Ministarka Ivana Dulić Marković je na odmoru, kao i njen pomoćnik Goran Živkov. Ista je situacija i u ministarstvu finansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: