Hladnjačarima “nejasan” dogovor

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2004.

22:01

Default images

Hladnjačari su “sa rezervom” pozdravili odluku vlade.

Udruženje hladnjačara Srbije pozdravlja odluku vlade samo "ukoliko je reč o izdvajanju bespovratnih sredstava, kako bi proizvođačima bila isplaćena akontna otkupna cena od jednog evra za kilogram predate maline", rekao je u četvrtak predsednik Upravnog odbora tog udruženja Rade Ljubojević.

Ljubojević je rekao da je hladnjačarima "nejasno" šta su se vlada i proizvođači dogovorili, jer nisu prisustvovali sastanku u Beogradu. On smatra da hladnjačari treba da otkupljuju malinu po tržišnim cenama, a da država subvencioniše malinarsku proizvodnju.

Ljubojević je rekao i da će Poslovno udruženje hladnjačara Srbije, u roku od dva do tri dana, vladi poslati izveštaj o ukupnoj količini otkupljene maline i specifikaciju sa ličnim imenima malinara kako bi mogla da planira sredstva. Prema njegovim rečima, bilo bi najbolje da vlada po toj specifikaciji novac, odnosno razliku od 50 do 70 dinara za kilogram predate maline, direktno uplati na račun malinara, a ne hladnjačara.

U Srbiji je do sada otkupljeno 90.000 tona maline, tako da će za doplatu otkupne cene biti potrebno milijardu i 800 miliona dinara, rekao je Ljubojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: